Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2026-08-08 19:30:47

Uraloğlu: Kayseri-Ankara arası 1 saat 45 dakikaya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri’de Ali İhsan Alçı Bulvarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, kente ulaştırma ve altyapı alanında son 24 yılda 107 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek, “Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Trenle Kayseri’yi yüksek hızlı tren konforuyla tanıştırmış, kavuşturmuş olacağız” dedi.

Uraloğlu, Kayseri’de gerçekleştirilen yatırımların merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin iş birliğinin önemli örneklerinden olduğunu belirterek, 3,5 kilometre uzunluğunda çift yönlü inşa edilen Ali İhsan Alçı Bulvarı’nın Osman Kavuncu Bulvarı ile Erkilet Bulvarı arasındaki ulaşımı kolaylaştıracağını söyledi. Bulvarın 7 kilometrelik bisiklet yoluyla da çevre dostu ve sağlıklı ulaşımı destekleyen bir koridor oluşturduğunu ifade eden Uraloğlu, “Merkezi hükümet ile yerelin aynı hedefe kilitlenmesi, aynı gayreti göstermesi Kayseri gibi güzel şehirlerimizin daha da ileriye gitmesine vesile oluyor” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Kayseri’ye 24 yılda karayolu, demiryolu, havayolu ve haberleşme alanlarında 107 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını aktaran Uraloğlu, kentin bölünmüş yol uzunluğunun 83 kilometreden 652 kilometreye çıkarıldığını bildirdi.

Kayseri’de sıcak asfaltla kaplanan yol uzunluğunun da 512 kilometreye yükseltildiğini belirten Uraloğlu, kenti çevre illere bağlayan çok sayıda bölünmüş yol projesinin tamamlandığını söyledi.

Uraloğlu, “Bugün itibariyle de 14 karayolu projemizde yapım çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Kayseri’nin demiryolu altyapısının da yenilendiğini belirten Uraloğlu, 294 kilometrelik mevcut demiryolu hattının baştan sona modernize edildiğini ifade etti.

Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı çalışmalarının planlanan hızda sürdüğünü belirten Uraloğlu, hattın Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile entegre olacağını söyledi.

Uraloğlu, “Mevcut demiryoluyla 7 saat süren Ankara-Kayseri arasını 1 saat 45 dakikaya inşallah indireceğiz. İstanbul’a ise 5 saatte yüksek hızlı tren konforuyla ulaşma imkanına sahip olacağız” ifadelerini kullandı.

Hattın yılda 5,5 milyon yolcu ve 3 milyon ton yük taşımasının hedeflendiğini aktaran Uraloğlu, Kayseri’yi Nevşehir, Aksaray, Konya ve Antalya’ya bağlayacak demiryolu projesinin de hayata geçirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Kayseri’nin ulaşım altyapısının güçlendirilmesine yönelik yeni projelerin de sürdüğünü belirten Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun Kayseri bağlantısı için proje çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Uraloğlu, “Hedefimiz bu sene sonu proje çalışmalarını bitirmek. Belki birkaç ay sarkabilir. Ondan sonra inşallah bunu bitirdikten sonra da yapım noktasında gayret ederek yine ilimizin yöneticileriyle beraber onu Allah’ın izniyle hayata geçireceğiz” dedi.

Kayseri Havalimanı’nın yolcu kapasitesinin de artırıldığını belirten Uraloğlu, “Havalimanının iki buçuk milyon olan kapasitesini altı milyona çıkardık” açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Alçı Bulvarı’nın açılışını da değerlendiren Uraloğlu, projenin merkezi yönetim ile büyükşehir ve ilçe belediyelerinin eş güdüm içerisinde çalışmasının güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Bulvara Ali İhsan Alçı’nın adının verilmesinin de önemli olduğunu belirten Uraloğlu, “Özellikle bizim siyasi görüşümüzde olmayan Ali İhsan Alçı’nın da kurucu Kocasinan Belediye Başkanlığı’nın isminin verilmesi de kıymetli” dedi.

Uraloğlu, projede emeği geçen Kocasinan ve Büyükşehir belediye başkanları ile ekiplerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 Hibya TV Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.