Reklam
Tarih : 2025-10-13 09:09:17

Gedik Yatırım: Ekim vadeli endeks sözleşmesinin satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

Gedik Yatırım'ın değerlendirmesinde, Ekim vadeli endeks sözleşmesinin 11.827,00 – 12.021,00 seviyeleri arasında hareket ederek cuma gününü yatay bir kapanışla 11.916,00 uzlaşma fiyatından tamamladığı belirtildi. Hafta içerisinde zayıf bir görünümün öne çıktığı sözleşmede cuma günü de kararsız bir fiyatlamanın takip edildiği vurgulanırken şunlar kaydedildi:

"Yurt içindeki gelişmeler takip edilirken, hız kazanan satışlarla sözleşme akşam seansını 11.577,00 puandan gerçekleşti. ABD borsaları cuma gününü Trump’ın Çin’e ek vergi duyurmasının etkisiyle sert düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hakim. Avrupa vadelileri ve CFD endeksleri yatay açılışlara işaret ediyor. Ekim vadeli endeks sözleşmesinin güne satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Akşam seansındaki satışlarla teknik görünümün zayıflama kaydettiği sözleşmede 11.550 – 11.500 aralığı kısa vadeli ilk destek bölgesidir. 11.500 desteği de kırılacak olursa 11.465 – 11.400 – 11.340 ve 11.250 seviyelerine doğru geri çekilmeler gündeme gelebilir. Sözleşmede toparlanma çabasında ise 11.650 – 11.700 aralığı kısa vadeli direnç noktası olup, 11.700 üzerinde 11.745 – 11.800 – 11.875 – 11.950 ve 12.000 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Sözleşmede psikolojik öneme sahip 12.000 ile 200 günlük üssel ortalama (12.109) altında kalındığı sürece zayıf görünüm etkisini sürdürebilir. Sözleşmede haber akışlarına bağlı olarak çift yönlü yüksek seyredebilecek volatiliteye karşı dikkatli olunmalıdır.

Ekim vadeli dolar/TL sözleşmesi cuma gününü 42,4430-42,5280TL seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 0,13'lük düşüşle 42,4470TL uzlaşma fiyatından tamamladı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) cuma günü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, küresel ekonomideki dönüşümleri de dikkate alarak ülkenin küresel ticaretten daha fazla pay almasını sağlayacak politikalar uygulanmaya devam edileceği belirtildi. İhracatçıyı desteklemek ve finansmana erişimlerini kolaylaştırmak için önemli adımlar atıldığını, bu kapsamda Türk Eximbank’ın sermayesi artırılarak, günlük reeskont kredi limitlerinin yükseltildiği söylendi. Fed Guvernörü Christopher Waller yapmış olduğu açıklamasında, işgücü piyasasının zayıf olduğunu ve bunun politika açısından en büyük endişe kaynağı olduğunu belirtti. Faiz indirimlerine devam etmek istediğini de ifade etti. Bugün yurt içinde cari işlemler dengesi açıklanacak. ABD'de takvim sakin. Dolar/TL spot kuru, bu sabah saat 08:00 itibariyle 41,82 civarında seyrediyor. Dolar endeksi ise 98,92 civarında bulunuyor."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 Hibya TV Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.