Reklam
Tarih : 2025-07-10 10:58:34

Trive Yatırım: Asya borsaları Japonya hariç pozitif seyrediyor

Trive Yatırım Araştırma, piyasa analizinde şu ifadelere yer verdi:

"Haftanın dördüncü işlem gününe girerken açık piyasalara baktığımızda Asya borsaları Japonya hariç pozitif seyrediyor. Güney Kore’de ise KOSPI %1’in üzerinde ralli ederek yılbaşından bu yana iyimser seyrini devam ettiriyor. Ayrıca Güney Kore Merkez Bankası bu sabah politika faizini %2,5 seviyesinde sabit tutarak, oranı neredeyse üç yılın en düşük seviyesinde bırakmaya devam etti.

Bugünün makro ajandasında sabah saatlerinde açıklanacak Almanya TÜFE verileri yer alırken, enflasyonun haziran ayında bir önceki aya göre değişim göstermemesi bekleniyor. Ayrıca öğleden sonra ABD’den açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları küresel yatırımcıların radarında olacak.

96 seviyelerine kadar çekilen Dolar Endeksinin yeniden 98 seviyesine yaklaşamasıyla zayıflayan EUR, diğer para birimlerine göre dolara karşı görece güçlü kalmaya devam ediyor. Oynaklığın sınırlı olduğu paritede 1,1680 seviyesi kritik destek olarak takip edilebilir.

Dün ons altında 3300 dolar seviyesinin altında bir fiyatlama izlenirken, bu geri çekilme kalıcı olmadı. Bu sabah yeniden 3330 dolar seviyesine yaklaşan ons altın düşen trend direnç bölgesine yaklaşıyor.

Dün ABD cephesinden açıklanan ham petrol stokları -1,7 milyon varil azalış beklenirken, 7 milyon varil birikmeye işaret etti. Arz fazlası görmemize rağmen gündem başlıkları petrol cephesinde sert bir satış baskısı görmemizin önüne geçiyor.

Dün yeni zirvesini test eden teknoloji endeksinde bu sabah vadeli tarafta kar satışları etkili oluyor. 22.890 seviyesinin üzerindeki günlük kapanışlarda iyimser seyrin devam etmesi beklenebilir"

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 Hibya TV Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.