Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, 2-31 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergi her gün 10.00-21.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, serginin Gazze’de yaşananlara ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlandığını belirterek, sanatın hafızayı canlı tutma ve insanları ortak duygular etrafında buluşturma gücüne dikkat çekti.
Doğan, serginin insan hayatı, barış ve hafızaya ilişkin bir çağrı niteliğinde olduğunu ifade ederek vatandaşları sergiyi ziyaret etmeye davet etti.
Dijital tasarım, heykel, duvar resmi, grafiti ve video çalışmalarının yer aldığı sergide, Gazze’de yaşanan yıkım ve bölge halkının mücadelesi farklı sanat disiplinleriyle ele alınıyor. Sergide Hanzala heykeli, Hind Receb’in hikayesine ilişkin çalışmalar ve Filistinli sanatçı Süleyman Mansur’un eserlerinden hareketle hazırlanan bir video çalışması da bulunuyor.
Serginin “Gazze’ye Mektuplar” bölümünde ise ziyaretçilerin Gazze’ye yönelik duygu ve düşüncelerini yazabilecekleri bir alan oluşturuldu.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 Hibya TV Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.