Reklam
Tarih : 2025-11-14 22:47:44

Katar, Mescid-i Aksa avlularına yapılan baskını kınadı

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Katar’ın, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlularına yaptığı baskını ve Kafr Haris’teki Hajja Hamida Camii’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, her iki eylemi de uluslararası hukuk ve BM kararlarının açık ihlali olarak nitelendirdiği bildirildi.

Bakanlığın, Mescid-i Aksa’nın dini veya tarihi statüsünü değiştirmeye yönelik herhangi bir girişimin yalnızca Filistinlilere değil, aynı zamanda dünya çapındaki milyonlarca Müslümana da saldırı anlamına geldiğini vurguladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bakanlık, Katar’ın Filistin davasına ve Filistin halkının meşru haklarına, özellikle dini ibadetlerini özgürce yerine getirme ve 1967 sınırları içinde bağımsız bir devlet kurma haklarına olan kararlı desteğini bir kez daha teyit etti.”

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 Hibya TV Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.