Reklam
Vakıfbank 970x250
Tarih : 2026-03-13 09:38:25

Jeopolitik riskler, Euro üzerinde baskı oluşturuyor

İnfo Yatırım'ın raporunda, Euro’da yeni dip arayışı öne çıkarken 1,1520 desteğinin baskılanmasını parite açısından zayıf okunduğu aktarıldı. Petrol fiyatlarının yüksek kalması ve ABD’nin gerilimi tırmandırmasının jeopolitik riskleri yukarı taşıdığı ve Euro’yu aşağı çektiği vurgulanırken şu bilgilere yer verildi:

"Bugün veri akışını da önemli görüyoruz. Teknik olarak 1,1520’nin altında kalıcılık sağlanması geri çekilmenin devamını getirebilir. Bir sonraki ana destek 1,1470 bölgesinden geçmekte.

Yükselen Dolar endeksinin baskıladığı ons altın 5085 desteğini yeniden test ediyor. Değerli metallere olan yapısal talep devam etse de DXY kaynaklı etki altını kısa vadede aşağı çekmekte. Bugün veri akışı da önemli olacak; ABD’de açıklanacak PCE enflasyonu Fed beklentilerini şekillendirebilir. Teknik olarak 5085 desteği geri çekilmede kritik eşik olarak takip edilecek. Bu bölgenin altında geçilmesi olası düşüşlerin devamını getirebilir. Yükselişte ise 5175 ana direnç olarak öne çıkmakta.

101,60 direncine kadar yeniden yükselen Brent petrol bu haftanın genelini zirvelerde kapattı. Hürmüz Boğazı’nın kapalı kalmaya devam edeceği beklentisi, bölgeden tanker geçişlerinin olmaması arz tedarikinin kırılmasına neden olmuş durumda. İran – ABD İsrail savaşına dair iyimser bir haber akışı almadığımız sürece Brent’te geri çekilmeler ya da kar satışları sınırlı olabilir. Teknik olarak 101,60 direncinin test edildiği Brent petrolde bu bölge aşılmadığı sürece yükselişler sınırlı kalabilir. Geri çekilmede ise 95,15 ilk destek olarak takip edilebilir.

24.650 desteğinin altına geçen NASDAQ endeksi dün satış baskısı altında kalırken bu sabah tepki alımlarını da zayıf takip ediyoruz. Borsalarda jeopolitik riskler ve yüksek petrol fiyatları risk yaratıyor. Diğer taraftan piyasaların teknoloji şirketleri özelindeki endişeleri ise sürmekte. Teknik olarak 24.650 desteği kırılırken bu bölgenin altında kalınması halinde bir sonraki destek olarak 24.500 ana destek olarak takip edilebilir.

85.20 desteğinin altına geçen ons gümüşte yükselen Dolar endeksi baskının ana sebebi olurken teknik olarak önemli desteğin de kırılması geri çekilmenin devamını getirmekte. Bugün ABD’de PCE fiyatlarını takip edeceğiz.

5,82 desteğini baskılayan bakırda metallerdeki düşüşün etkisiyle geri çekilme görülmekte. DXY’deki yükseliş sanayi ve değerli metalleri aşağı çekiyor. Büyüme dinamiklerinin de bozulma ihtimali piyasayı aşağı çeken bir diğer etken olmakta. Teknik olarak 5,82 bölgesinin altında kalındığı sürece olası tepki alımları sınırlı kalabilir."

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 Hibya TV Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.