Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 2025 yılının dünya, bölge ve Türkiye için çok zor bir yıl olduğunu belirterek, “Dünya için zordu, çünkü insanlığın ürettiği bütün değerler, bütün ahlaki ilkeler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’yle uluslararası evrensel hukukun temelini teşkil etmiş olan bütün uluslararası hukuk umdeleri yerle bir edildi.” dedi.
Gazze soykırımının, tarihin yazdığı en büyük insanlık suçlarından biri olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Şimdi bu Gazze soykırımının bittiğini iddia edenler veya durduğunu iddia edenler, ateşkesten bu yana 500’e yakın kardeşimizin şehit edildiğini, çocukların donarak öldüğünü, açlık sıkıntıları yaşandığını unutmamalılar.” diye konuştu.

Davutoğlu, “2025 yılında bölgede bir İsrail hegemonyası kurmak için her türlü çaba gösterildi. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna savaşı bitti bitecek denirken her an Karadeniz'i bir gerilim denizi haline dönüştürecek potansiyeli taşımaya devam etti. Açık bir surette artık Venezuela ile birlikte gündeme girmiş olan ve hiç çekinmeden, utanmadan insanlığın yüzüne baka baka Trump'ın ilan ettiği petrol ve mineral savaşları, ticaret savaşları, insanlığın içindeki ekonomik adaletsizliği had noktaya getirdi. Yeni sömürgeci bir dönem başladı ve devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 Hibya TV Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.